-> Tele 7 ABC HD <-

Descriere

Tele 7 abc a început să transmită în 1994. Primul sediu a fost în București, pe Calea Victoriei nr. 155, la etajele 10 si 11. Patroni erau Paul Opriș, Mihai Cârciog și impresarul Marcel Avram. Tele 7 abc a fost realizată după un concept gândit de Mihai Tatul...ici. Mihai Tatulici demisionează un an mai târziu, în 1995, din funcția de Director general, pentru a se muta la Pro TV.

Tele 7 abc a difuzat mai multe seriale de televiziune: Star Trek: Seria originală, Familia Addams, Knight Rider, The A-Team, MacGyver, Kung fu, The Incredible Hulk. Tele 7 abc a transmis concertul lui Michael Jackson din 1996 de la București.

Printre viitoarele vedete care au apărut la Tele 7 abc: Mircea Badea, Teo Trandafir (emisiunea Bună dimineața, România!), Dan Diaconescu, Radu Coșarcă.

Televiziunea a intrat în declin în 2002 după ce a trecut sub controlul lui Florin Călinescu. Curând după aceea, cele mai multe dintre filmele sale au fost transferate la alte posturi, iar Tele7 a rămas numai cu filme religioase de clasă B și emisiuni similare.

În februarie 2005, postul a fost închis temporar, deoarece angajații săi nu au fost plătiți de luni de zile și nici nu aveau facilități sanitare adecvate. Curând după aceea, televiziunea a fost închisă definitiv.

În vara anului 2012, Cristian Ambrozie anunța relansarea canalului Tele 7 abc, după ce preluase marca televiziunii din anii '90. Până la urmă, totul a rămas doar la stadiul de proiect.

Pe 29 noiembrie 2021, Tele 7 abc s-a relansat online. Responsabilă este acum casa de producție Artsma, deținută de Raluca Găină (producător și realizator la posturi precum A7TV, Canal 33 și fost colaborator TVR) și Mihai Simon (producător muzical).

Mini-Meniu

Live TV Romania by Denytechsoft. All Rights Reserved